Arome Noirs - savoare si gust divin

Arome Noirs - savoare si gust divin

Cacao este denumirea semințelor produse de arborele de cacao (Theobroma cacao) care după uscare se macină sub formă de pulbere. Denumirea de cacao provine din limba aztecă cacahuatl, denumire care a fost preluată de spanioli.

Boabele de cacao, denumite si „hrana zeilor”, constituie un aliment savuros, delicios si necesar pentru sanatate. Arborele de cacao este cultivat cu precadere in zona Ecuatorului deoarece clima le ofera arborilor de cacao cele mai bune conditii de temperatura constanta de 20°-25°C, astfel incat fructele se dezvolta natural. Nu exista metode tehnologizate pentru culesul boabelor de cacao astfel ca acestea sunt culese manual de catre localnici. Boabele se usuca sub razele soarelui, pastrandu-si nealterate aroma si beneficiile.

Pudra de cacao, consumată mai ales ca aliment de sute de ani, este un tonic natural care face minuni mentinand in forma persoanele sanatoase. De asemenea, bauturile preparate din cacao sunt remedii naturale pentru o varietate de boli. Cacao contine cantitati importante de minerale: calciu, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, fier, cat si  vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B6, B9). Consumul de cacao regleaza nivelul tensiunii arteriale si imbunatateste sanatatea vaselor sanguine.

Boabe de cacao cu aroma de fapte bune

Boabele de cacao Aromes Noirs sunt fructe si seminte crude aduse in Romania din Republica Democrata Congo. Pentru comunitatile din aceasta tara, prin schimburile comerciale, se strang fonduri care sustin educatia copiilor. Astfel, prin fiecare produs cumparat, poti contribui direct la o viata mai buna pentru populatia locala. Boabele de cacao pot fi consumate ca atare sau alaturi de fructe uscate, ca un snack. Sunt disponibile trei tipuri:

  • Light (Bikoro) – < 42%

  • Classic (Yembe) – între 42% şi 50%

  • Dark (Bomongo) – > 50%

Nibs (miez de cacao)

Miezul de cacao (Nibs) - are o textura unica, delicata si in acelasi timp crocanta, cu proprietățile fantastice daruite de substanta magica care este untul de cacao. Nibs sunt bucati de boabe de cacao fermentate, uscate, prajite si zdrobite. Asta e! Reprezinta o ciocolata care nu a fost inca macinata si amestecata cu zahar. Sunt extrem de bune pentru sanatate si au un gust intens de ciocolata, dar nu sunt deloc dulci.

Miezul de cacao este disponibil in doua variante:

  • Gourmet - bucăţi fine de boabe, ideale pentru prepararea produselor de patiserie, a prăjiturilor, a shake-urilor sau smoothie-urilor sau pentru decorarea acestora

  • Classique - bucăţi mai mari, recomandate a fi consumate ca atare, în amestec cu alte  produse naturale sau în shake-uri și smoothie-uri

Miezul de cacao este o sursa excelenta de antioxidanti, fibre, fier si magneziu. Aceste bucatele crocante de cacao sunt adesea folosite pentru a reda aroma de ciocolata in prajituri, smoothie si alte feluri de mancare.

Nu ezita si alege din magazinul BoomBoo varianta cea mai buna pentru tine: Boabe de Cacao sau Miez de Cacao. Produsele Aromes Noirs provin din zone neafectate de poluanti chimici in sol, atmosfera sau apa, iar plantele cresc natural, fara ingrasaminte ori fitosanitare chimice. 

Toate comentariile

Leave a Reply